Перед судом постане ще один учасник парамілітарної “самооборони” за злочини, вчинені під час окупації Криму

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала до суду обвинувальний акт стосовно учасника незаконного формування (НЗФ) “самооборона Криму”. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури автономії. 

Правоохоронці інкримінують чоловікові порушення трьох статей Кримінального кодексу України, а саме – посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, державну зраду та участь у незаконних збройних формуваннях. 

Слідчі встановили, що на кінець лютого 2014 року громадянин України приєднався до незаконного військового угруповання “самооборона Криму”. Разом з іншими учасниками НЗФ підозрюваний брав участь у блокуванні адміністративних будівель у Судаку. 

Крім цього, “самооборонівці” влаштовували патрулювання вулиць захопленого міста, здійснювали незаконні перевірки документів громадян України та проводили обшуки транспортних засобів. Також обвинувачений “охороняв громадський порядок” під час проведення незаконного “референдуму” в тимчасово окупованому Криму у 2014 році.

Згодом за свою діяльність перед окупантами він отримав медаль “За захист Криму”. 

За ці злочини обвинувачуваному загрожує 15 років позбавлення волі.

Напередодні повідомлялося, що протягом одного місяця використання програми, що працює на основі технології розпізнавання облич, українським слідчим вдалось ідентифікувати 70 учасників незаконного збройного формування “Самооборона Криму”, що сприяли збройним силам РФ у військовій операції з протиправним захопленням Кримського півострова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter