Перед повномасштабним вторгненням в Україну ФСБ активно шукала житло в Києві

Дата: 19 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Федеральної служби безпеки Росії були так переконані у легкому захопленні Києва, що за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення активно займалися облаштуванням орендованих квартир у Києві. Вони були впевнені, що через 2–3 дні зможуть розміщувати там свої конспіративні штаби.

Про це пише The Washington Post з посиланням на дані української розвідки.

Фото з відкритих джерел

“За словами офіційних осіб, за кілька днів до того, як російські війська увійшли в Україну, інформаторам ФСБ було наказано покинути столицю, але залишити ключі від своїх будинків для російських оперативників, що прибувають”, – йдеться у повідомленні.

Інформація підтверджується перехопленими спецслужбами телефонними розмовами, де російські силовики вимагають у колег подробиці про квартири.

Крім того, підрозділ ФСБ, відомий всередині держави як департамент оперативної інформації, протягом багатьох років проводив таємні операції з проникнення в установи України, підкупу проросійських політиків і запобігання виходу країни з орбіти РФ.

“Таємний підрозділ служби безпеки Росії був глибоко залучений до проваленого військового плану Кремля, запевняючи чиновників у Москві, що уряд України швидко впаде, і направляючи оперативників для встановлення маріонеткового режиму”, – зазначається в матеріалі.

За словами офіційних осіб, кількість співробітників департаменту оперативної інформації серйозно збільшилася – у 2019 році становила 30 осіб, а напередодні повномасштабного вторгнення в Україну склала 160.

Нагадаємо, що в червні Служба безпеки України перехопила методичку з рекомендаціями 5-го відділу ФСБ Росії щодо “правильного висвітлення спецоперації”. 

Головне завдання – акцентувати увагу українців на тому, що “Росія не окуповує територію. Росія піде, але тільки тоді, коли буде встановлено нову українську владу”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter