Пенсіонери, які отримали статус зниклої безвісти особи, не отримуватимуть пенсії

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Пенсіонерам, яким встановлено статус зниклої безвісти особи, припиняється виплата пенсії.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Фото: Червоноград.City

Так, пенсіонери, які отримали статус зниклої безвісти особи, не зможуть отримувати пенсію. Проте людина може поновити виплати, якщо особисто звернеться до Пенсійного фонду.

“Особа набуває статусу такої, що зникла безвісти за особливих обставин, з моменту внесення про неї відомостей, що містяться у заяві про факт зникнення, до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у порядку, передбаченому законодавством, та вважається такою, що зникла безвісти за особливих обставин, з моменту подання заявником заяви про факт зникнення особи.

Після встановлення пенсіонеру статусу особи, зниклої безвісти за особливих обставин, виплата пенсії призупиняється. Виплата пенсії поновлюється після особистого звернення такої особи до органів Пенсійного фонду України”, — йдеться у повідомленні.

Правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин визначає Закон України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”. Згідно зі статтею 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія виплачується пенсіонеру за місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України.

Враховуючи Закон України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”, особа, зникла безвісти, є фізичною особою, стосовно якої протягом певного часу немає відомостей про її місцеперебування.

Нагадуємо, що військові РФ у Маріуполі поширюють фейки для просування антиукраїнських настроїв. Основний фейк стосується того, що всі пенсії та соціальні виплати, які надійшли або зберігаються на банківських картках маріупольців, будуть спрямовані на користь ЗСУ, якщо їх терміново не зняти з рахунку.

Насправді ж усі гроші на банківських рахунках українських громадян зберігаються і не перераховуються без їхньої особистої згоди ні на ЗСУ, ні на будь-що інше. Право власності українців є безумовним і захищеним державою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter