Пенсіонерка з Мотижина допомогла українським військовим знищити близько сотні одиниць техніки росіян: окупанти вбили її

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Мотижин на Київщині російські військові вбили місцеву мешканку, завдяки допомозі якої українські захисники змогли знищити близько сотні одиниць важкої техніки ворога. 

Про це повідомили в Територіальній обороні ЗСУ.

Ілюстративне зображення зруйнованого російськими військовими будинку в Мотижині. Фото: “Українська правда”

Село Мотижин на Київщині перебувало під російською окупацією з 27 лютого до 28 березня. За цей час росіяни вбили там, зокрема, старосту села Ольгу Сухенко, її чоловіка Ігоря та сина Олександра, а також волонтера Сергія Кубрушка.

Імені жінки, яка допомогла українським військовим, не називають, однак відомо, що їй було 70 років. Контакт пенсіонерки військові отримали через знайомих.

Її будинок розташований на краю села, а тому вона могла бачити рух колони техніки росіян. 

“Пішки виходила до ворогів, рахувала техніку, приходила додому і пояснювала розташування сину телефоном. Були такі випадки, коли вона йшла, збивалася, верталася назад, перераховувала, приходила, давала координати приблизні, називала точки. Тоді вже син її приблизно казав де, ми визначали точки. І БУКи вона знаходила, і РЛСку – це станція, яка глушить зв’язок, і з ним завжди були проблеми. Не могли дрона запустити. І бабуся цю антену знайшла, й ми теж по ній відпрацювали”, – розповідає військовий. 

Через два тижні російські військові розсекретили жінку та зрівняли її будинок із землею: спочатку розбомбили, а потім переїхали танками. Внаслідок цього пенсіонерка загинула. 

“Завдяки їй вони не здвинулися далі, скажімо чесно. Була Ясногородка, куди вони зайшли, їх розвідка отримала по зубах і пішла. Далі села не окупували”, – каже військовослужбовець. 

Раніше ZMINA розповідала історію мешканки села Воропаївка на Київщині пані Марії, до будинку якої одного дня прийшли шестеро російських військових зі зброєю та безрезультатно намагалися змусити її здати сусідку. 

Фотографія обкладинки: PAP / EPA / STR

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter