ПЦУ хоче, щоб питання утисків вірян у Криму підняли в Мінську

Дата: 03 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Представники України на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську мають порушити питання утисків вірян української церкви в окупованому Криму. 

Таку думку висловив в інтерв’ю “Радіо Свобода” голова Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Епіфаній зазначив, що ПЦУ разом з представниками інших церков уже неодноразово зверталася до керівництва України, аби воно допомогло захистити кримських вірян. 

“Під час зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій я це питання порушив, дуже гостро підняв. Президент навіть записав це питання. Також і інші представники церков і релігійних організацій відзначали, що відбувається переслідування. Це і протестанти, і інші, і мусульмани навіть. Тому ми разом на це вказали президенту під час зустрічі. Також звертаємося і до уряду, і до Верховної Ради, щоб вони належним чином звернули на це увагу. Ми навіть зверталися до представників у Мінську, щоб вони це питання порушили на порядку денному під час переговорів тристоронньої групи”, – розповів він. 

Нагадаємо, що в кафедральному соборі Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла до ПЦУ. Російське міністерство майнових і земельних відносин Криму ще в лютому 2019 року попросило вірян звільнити будівлю собору нібито через те, що закінчився термін дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП. Представники ПЦУ марно намагалися оскаржити рішення щодо розірвання договору. Окупаційна влада в Криму також намагається незаконно знести храм ПЦУ в Євпаторії.  

Щоб привернути увагу до цих порушень, у грудні Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент оголошував голодування

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter