Архієпископ Климент призупинив голодування

Дата: 18 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент припинив голодування. 

Про це повідомляє “Крим.Реалії”. 

Свій протест Климент зупинив на прохання митрополита Епіфанія. 

“У неділю блаженніший митрополит Епіфаній просив припинити голодування. Я не можу піти проти волі блаженнішого, і я пообіцяв, що я припиню голодування. Але на час. Якщо я побачу, що питання не буде вирішуватися, тоді я продовжу це голодування. І я не буду дивитися ні на чиї обіцянки, тому що шість років обіцянок і брехливих заяв від уряду”, – сказав він. 

Також Архієпископ повідомив, що нещодавно відбулася зустріч із міністеркою в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою

“Вона дала певні доручення профільним міністерствам до середи (18 грудня. – Ред.) підготувати пропозиції для того, щоб до кінця тижня сформувати відповідну постанову і розпорядження, які будуть підписані прем’єр-міністром України”, – розповів Климент. 

Як відомо, голодування Климент розпочав 10 грудня. Тоді він вийшов під стіни Кабміну із плакатом “Забезпечте права релігійної свободи українців у Криму”. 

Нагадаємо, що в кафедральному соборі Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла до ПЦУ. Російське міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року попросило вірян звільнити будівлю собору нібито через те, що закінчився термін дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП. Представники ПЦУ марно намагалися оскаржити рішення щодо розірвання договору. Окупаційна влада в Криму також намагається незаконно знести храм ПЦУ в Євпаторії.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter