Патріарху Кирилу повідомили про підозру за розв’язування агресивної війни

Дата: 04 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовуванні російської агресії та плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни повідомили Володимиру Гундяєву, більш відомому як очільник Російської православної церкви патріарх Кирило. 

Про це розповіли у СБУ. 

Фото: Mikhail Klimentyev / EPA

Слідчі вважають, що московський патріарх входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Росії. 

Від початку повномасштабного вторгнення Гундяєв зробив чимало заяв щодо України. До прикладу, називав українські території частиною Росії з історичного та релігійного погляду, у проповідяхі Проповіді 27 лютого 2022 року, 21 червня 2022 року або 25 вересня 2022 року благословляв російських військових на вбивства українців, а Путіна називав захисником християнства, обрання якого є “чудом Божим”

Есбівці, перелічуючи вчинене Гундяєвим, називають, зокрема, публікацію тексту на сайті РПЦ з благословенням керівника Росгвардії РФ Віктора Золотова, публікацію на офіційному ютуб-каналі РПЦ ролику з виправдовуванням окупації частини України, а також чисельні його коментарі російським пропагандистам. 

Лише за статтею щодо посягання та територіальну цілісність і недоторканість України, якщо суд визнає Гундяєва винним, він може отримати від 10 до 15 років в’язниці або ж довічне. 

Нагадаємо, що цього року журналісти у Швейцарії в документах поліцейського архіву знайшли підтвердження тому, що Гундяєв у 1970-х працював на КДБ під псевдонімом Михайлів у країні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter