Патріарх Кирило закликав росіян допомогти із забезпеченням армії РФ у війні проти українців

Дата: 22 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Патріарх Московський і всієї Росії Кирило (Володимир Гундяєв) закликав мешканців Росії збирати кошти, щоб забезпечити армію РФ усім необхідним для продовження  “спецоперації” в Україні.

Про це йдеться на офіційному сайті Московського патріархату.

Джерело: GettyImages

Росія – це реальна альтернатива абсолютно глухому розвитку західної цивілізації. Сьогодні ми справді попереду – зі своїми ідеями, зі своїм цілепокладанням, зі своєю вірою, зі своїм патріотизмом“, – наголосив патріарх Московський і всієї Росії.

Гундяєв заявив, що росіяни повинні працювати за двох і за трьох і бути єдиними і в економічному, і в політичному плані.

Наші хлопці, передусім ті, хто вирушає на передову, дуже потребують духовної підтримки. І в цій ситуації не може бути жодних формальних слів. Потрібно вміти сказати людині те, що її зміцнить, у тому числі тоді, коли пролунає команда: “В атаку!” Команда, без якої не може бути перемоги, коли потрібно встати і йти назустріч смерті“, – зазначив Гундяєв.

Він додав, що росіяни повинні підтримувати військовослужбовців усім чим тільки можуть, і духовно, і матеріально: “Шукайте можливості, збирайте гроші, відправляйте посилки.

Нагадаємо, 27 лютого 2022 року після початку вторгнення в Україну під час проповіді, яка відбулася в Храмі Христа Спасителя в Москві, патріарх благословив російських солдатів, які воюють в Україні за “русский мир” та святу Русь:

“Нехай Господь оберігає російську землю… Землю, яка тепер включає і Росію, і Україну, і Білорусь, і інші племена й народи.”

Патріарх засуджував тих, хто бореться проти “історичної єдності Росії та України”, називаючи їх “злими силами”.

Раніше Міжнародна правозахисна організація “Права людини без кордонів” закликала Міжнародний кримінальний суд засудити патріарха Кирила за воєнні злочини.

Кирило багаторазово висловлював підтримку путінській війні, прирівнюючи її до “духовного очищення України”, релігійної чистки та хрестового походу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter