ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка прямо закликає негайно заснувати трибунал щодо агресії РФ проти України 

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, яка прямо закликає негайно заснувати спеціальний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України.  

Про це у фейсбуку повідомив колишній постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич. 

Фото з вільного доступу
Резолюція 2433 “Наслідки продовження агресії Російської Федерації проти України: роль і відповідь Ради Європи” – це перша резолюція міжнародної організації, у якій прямо міститься такий заклик, зазначив Кориневич. 
 
Так, у пункті 11.20 вказано, що ПАРЄ закликає держав-учасниць Ради Європи “терміново створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та переслідування злочину агресії, скоєного політичним і військовим керівництвом Російської Федерації, та надання необхідної фінансової підтримки”.
 
А в пункті 14.2 – “підтримувати ініціативи, спрямовані на встановлення відповідальності Росії за міжнародним правом, правами людини та міжнародним кримінальним правом”. Зокрема, йдеться про розслідування, розпочаті прокурором Міжнародного кримінального суду та державами-членами Європейського Союзу. Тут також зазначено про започаткування згаданого трибуналу. 
 
Нагадаємо, що за два місяці повномасштабної війни з РФ українці подали 11 949 повідомлень про воєнні злочини Росії на єдиний портал збору доказів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter