Парламентський комітет рекомендував покарати нардепа Сергія Рудика за сексизм

Дата: 11 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту покарати нардепа Сергія Рудика за сексистські висловлювання.  

Такого рішення члени комітету дійшли на засіданні. 

Нардеп Рудик. Фото з відкритих джерел

У січні під час обговорення законопроєкту про Службу безпеки Рудик сексистськи висловився щодо своєї колеги Мар’яни Безуглої та депутатки попереднього скликання Ірини Сисоєнко.

“Мене дивує, як і кожного в цьому залі, що дівчинка, якій 32 роки, закликає нас проголосувати за один з дуже важливих документів”, – сказав Рудик після виступу Безуглої.

Також депутат порівняв Безуглу із Сисоєнко, яка, на його думку, “дупля не різала в медицині”.

Через заяви Рудика до Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради звернулися очільник партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко та МФО “Рівні можливості”. Члени комітету на засіданні 10 лютого рекомендували парламенту без обговорення позбавити депутата права брати участь у п’яти пленарних засіданнях ВРУ. 

Нагадаємо, що в січні в парламенті зареєстрували два законопроєкти: один з них пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів щодо заборони виявів сексизму в суспільстві, а другий – внести правки до Кодексу про адміністративні правопорушення та прирівняти сексизм до дрібного хуліганства.

Серед авторів обох документів фігурує ім’я голови “Слуги народу” Олександра Корнієнка, який минулого року отримав від правозахисників антипремію “Це яйце” за сексистські висловлювання щодо колеги. У червні минулого року він та очільник фракції у Верховній Раді Давид Арахамія під час візиту до Миколаєва обговорили нардепку Ірину Аллахвердієву та сказали: “Така піддута, звичайно, трохи. Трохи тюнінг too much”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter