Парламент дозволив Нацраді з питань телебачення і радіомовлення штрафувати ЗМІ за сепаратизм

Дата: 01 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Народні депутати дозволили Нацраді з питань телебачення і радіомовлення штрафувати канали і радіо за сепаратизм. 

Як передає “Інтерфакс-Україна“, за відповідний закон №4815 у другому читанні проголосували 236 народних депутатів. 

Перед самим голосуванням глава парламентського комітету з питань інформаційної політики та свободи слова Вікторія Сюмар сказала, що “мова йде про можливості Національної ради з питань телебачення і радіомовлення накладати санкції на теле-, радіомовників, які зараз передбачені законодавством”. 

“…Якщо після штрафу кампанія не повторює цього порушення, цей штраф протягом року ліквідується і зауваження, власне кажучи, попередження не застосовується до цієї телерадіокомпанії”, – пояснила депутатка.

Вона зауважила, що документ дає можливість національному регулятору впливати на інформаційний простір України, щоб в ньому було якомога менше таких явищ, як сепаратизм, що іноді має місце в ефірі.

Тим часом експерти Головного юридичного управління у своєму висновку пишуть, законопроект потребує суттєвого доопрацювання.

“Головне юридичне управління акцентує увагу і на тому, що “у законопроекті не передбачено положень щодо критеріїв розмежування кримінальної і адміністративно-господарської відповідальності (фінансових санкцій) та норм, необхідних для завершення механізму реалізації адміністративно-господарської відповідальності (які особи мають право фіксувати (складати протоколи)) про вчинення порушень законодавства  у сфері телерадіомовлення, та які особи мають право від імені суб’єктів державного моніторингу розглядати справи про вчинення зазначених порушень, – ідеться у висновку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter