Парламент ухвалив законопроєкт про визнання результатів освіти, отриманої на тимчасово окупованих територіях

Дата: 21 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9591 про визнання результатів навчання осіб, які проживають на окупованих територіях.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Як повідомляється, згідно з новим законом громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, матимуть право на здобуття або продовження здобуття освіти на території інших регіонів України коштом державного та/або місцевого бюджету з наданням місця в гуртожитку.

“Важливо, щоб молоді люди з тимчасово окупованих територій мали змогу вчитися в Україні”, – написав нардеп. 

Для визнання освітніх результатів людей, які навчалися на тимчасово окупованих територіях України, проводитимуть атестацію.

Однак результати навчання на рівні вищої освіти можуть бути визнані обсягом не більш ніж 75% загального обсягу освітньої програми. Також результати навчання не визнаватимуться за переліком спеціальностей та професій, які затвердить уряд.

Нагадаємо, на початку серпня поточного року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території (ТОТ) України. Документ розробили на підтримку реінтеграції мешканців ТОТ. Він стосується продовження навчання для жителів ТОТ в українських освітніх закладах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter