Парламент Швейцарії заборонив носити одяг, який закриває обличчя

Дата: 22 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Швейцарії після національного голосування парламент заборонив носіння одягу, який повністю закриває обличчя, у громадських місцях.

Про це інформує видання Bloomberg.

Fabrice Coffrini/AFP/Getty Images

Як повідомляється, законопроєкт розробила права Швейцарська народна партія, яка активно агітувала за цю заборону під гаслом “Зупинити екстремізм”. У 2021 році 51% населення країни підтримали заборону на всенародному референдумі.

Заборона стосуватиметься усього одягу, який повністю закриває обличчя, але особлива увага буде зосереджена на мусульманському одязі, зокрема паранджі.

Вона також стосуватиметься й футбольних фанатів, а також лівих і правих радикалів, які часто під час демонстрацій приховують свої обличчя.

Водночас закривати обличчя дозволятиметься у місцях відправлення культу, для захисту здоров’я або під час святкування карнавалів.

За носіння забороненого одягу у громадських місцях порушники зобов’язуватимуться сплатити штраф у розмірі 1000 франків (1116 доларів США).

Під час референдуму мусульманські групи розкритикували кампанію щодо заборони закривання обличчя. Наприклад, Центральна ісламська рада Швейцарії заявила, що голосування сигналізує про те, що в країні поширюється ненависть до мусульман.

Нагадаємо, у серпні поточного року у Франції ученицям державних шкіл заборонили носити абаю, традиційну довгу жіночу сукню з рукавами, яку одягають деякі мусульманки разом з хіджабом у громадських місцях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter