Парламент Португалії схвалив евтаназію для невиліковно хворих людей

Дата: 13 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Португалії після довгих дебатів парламент схвалив законопроєкт, що легалізує евтаназію для людей, які страждають від невиліковних хвороб.

Про це повідомляє AFP.

Протест проти ухвалення закону про евтаназію в Португалії. PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Як повідомляється, дане рішення розділило глибоко католицьке португальське суспільство та зустріло рішучу протидію з боку президента країни Марсело Ребелу де Соуза, який є вірним послідовником католицизму.

Законопроект про евтаназію парламент схвалював чотири рази за останні три роки, але щоразу повертався на конституційну перевірку через протидію з боку президента.

Відповідно до положень нового закону, людям старше 18 років дозволять просити допомогти у припиненні життя, якщо вони невиліковно хворі та відчувають нестерпні страждання.

Це стосуватиметься лише для тих, хто страждає від тривалого та нестерпного болю, за винятком випадків, коли особа визнана психічно недієздатною для прийняття такого рішення.

Крім того, закон поширюється лише на громадян та законних резидентів країни.

Нагадаємо, у Нідерландах планують змінити закон про евтаназію. Уряд країни хоче дозволити застосовувати цю процедуру до невиліковно хворих дітей віком від 1 до 12 років, смерть яких очікується найближчим часом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter