Парламент підтримав законопроєкт про обов’язковий іспит для отримання громадянства України

Дата: 18 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада підтримала за основу урядовий проєкт закону, яким передбачено необхідність складання іспитів на знання основ Конституції, історії України та української мови для отримання громадянства.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк

Фото: Shutterstock

“Законопроєкт №7606 запроваджується як умова прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою. За – 309 за основу”, – написав Железняк.

Відомо, що 27 липня, Кабінет Міністрів зареєстрував проєкт закону про внесення змін до Законів Про громадянство України” та “Про забезпечення функціонування української мови як державної щодо умов прийняття до громадянства України (№ 7606).

22 вересня профільний комітет надав свій висновок про розгляд цього законопроєкту і рекомендував прийняти його за основу.

Нагадаємо, що з 14 липня 2021 року набула чинності норма про те, що кожен претендент на посаду в органах державної влади чи місцевого самоврядування повинен складати іспит на рівень володіння українською відповідно до нових стандартів, розроблених Національною комісією зі стандартів державної мови. 

Тож, влітку минулого року розпочалося іспитування на рівень володіння українською мовою для державних службовців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter