Парламент підтримав законопроєкт із механізмом атестації знань та умінь, отриманих в окупації

Дата: 23 Серпня 2023
A+ A- Підписатися
23 серпня в першому читанні Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України” (реєстр. № 9591).
 
Про це інформує пресслужба Представництва президента України в Автономній Республіці Крим. 

Повідомляється, що документ розробили за ініціативи представництва в співпраці з Міносвіти та народними депутатами, зокрема долучився парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій.

Законопроєкт передбачає підстави для створення ефективного механізму атестації задля визнання результатів навчання для громадян, які здобували освіту на тимчасово окупованих територіях. Документ також дозволяє мешканцям таких територій продовжити навчання в українських освітніх закладах або отримати певний освітній ступінь.
 
Перелік освітніх закладів, які проводитимуть таку атестацію, визначить уряд, як і перелік спеціальностей (професій), за якими проведення атестації не допускається.
 
Як відомо, ZMINA детально розповіла, що саме передбачає закон, чому правозахисники закликають його ухвалити і як він допоможе реінтеграції звільнених територій та українській економіці.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter