Парламент Гани підтримав закон, який дозволяє ув’язнювати тих, хто ідентифікує себе як ЛГБТК+

Дата: 29 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Гані парламент ухвалив законопроєкт, який передбачає покарання до трьох років увʼязнення для будь-кого, кого визнали винним в ідентифікації себе як частини спільноти ЛГБТК+.

Про це пише BBC.

Як інформує видання, законопроєкт також передбачає максимальний термін увʼязнення – пʼять років за створення або фінансування груп ЛГБТК+. У парламенті виступили проти того, щоб замінити тюремне увʼязнення на громадські роботи та консультації.

Крім того, законопроєкт пропонує тюремне ув’язнення терміном до 10 років для всіх, хто бере участь у кампаніях захисту прав ЛГБТК+, спрямованих на дітей.

Він також закликає громадськість повідомляти владу про членів спільноти ЛГБТК+ для “необхідних дій”.

Документ, який отримав підтримку двох основних політичних партій Гани, набуде чинності лише у тому випадку, якщо президент Нана Акуфо-Аддо підпише його. Своєю чергою він заявив, що зробить це, якщо цього хотітиме більшість громадян Гани.

В країні законом вже заборонений одностатевий секс. За це передбачено три роки вʼязниці.

Активісти вважають, що тепер у Гані розпочнеться цькування членів спільноти ЛГБТК+ та тих, хто виступає за їхні права.

Нагадаємо, у травні минулого року президент Уганди Йовері Мусевені підписав законопроєкт під назвою “Антигомосексуальний акт”, що передбачає жорстоке покарання за одностатеві стосунки. Однак з нової версії закону виключили покарання за самоідентифікацію ЛГБТ-людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter