ПАРЄ закликала Росію не фінансувати тероризм – резолюція

Дата: 27 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів ухвалила резолюцію щодо гуманітарної ситуації в Україні та біженців.

Як пише “Європейська правда“, 140 зі 155 присутніх у залі депутатів проголосувало “за” і лише 7 – “проти”. Резолюцію не підтримали російські депутати.

Під час розгляду текст суттєво змінили, додавши до нього декілька норм з жорсткою критикою РФ. В результаті документ перетворився з суто гуманітарного на такий, що затверджує вину Російської Федерації у ескалації конфлікту та описує його подробиці.

Зокрема, ПАРЄ закликала Росію не фінансувати тероризм в Україні. Ця норма закликає Росію “надалі утримуватися від фінансування тероризму в Україні, надавати підтримку незаконним озброєним групам, а також вплинути на них для виконання мінських угод“.

Резолюція закликає Росію звільнити Надію Савченко та інших “в’язнів війни”, які, як сказано у рішенні, незаконно утримуються на території РФ.

ПАРЄ стверджує, що дії РФ з “гуманітарними конвоями” порушують міжнародне право, і насправді ці вантажівки не є гуманітарними конвоями.

Росіяни пропонували видалити з тексту кілька норм, що підтверджують незаконність анексії Криму, але пропозиції не підтримали.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter