ПАРЄ закликала Росію відновити розслідування вбивства Нємцова

Дата: 29 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з юридичних питань і прав людини у вівторок закликав російську владу відновити розслідування вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Схваливши доповідь литовця Емануеліса Зінгеріса на зустрічі в Парижі, комітет дійшов висновку, що російське слідство розглянуло не всі аспекти справи, а тому реальні винуватці злочину досі невідомі.

“Російське слідство було нездатним ідентифікувати і знайти можливі відеодокази, зокрема від ФСБ, яка відповідає за безпеку Кремля. Слідчі не змогли допитати можливих свідків, у тому числі тих, які були на мосту під час стрілянини, а також водіїв авто, що проїжджали біля місця вбивства. У судово-медичній експертизі куль та гільз, а також поранень на тілі Нємцова були виявлені порушення і невідповідності”, – йдеться в доповіді. 

Зокрема, у ПАРЄ наголосили на суттєвих невідповідностях і суперечностях у показах основних свідків. Так, двоє з причетних до вбивства чоловіків, стрілок Заур Дадаєв і водій чеченської армії Руслан Мухудінов, були “тісно пов’язані з вищим військовим керівництвом і політичною владою в Чечні”.

Як відомо, Бориса Нємцова вбили в ніч проти 27 лютого 2015 року в центрі російської столиці. З 1991 по 1997 рік Нємцов був губернатором Нижньогородської області, очолював Міністерство палива та енергетики, був першим віце-прем’єром, а в останні роки життя був одним з лідерів опозиційного руху в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter