Парамедикиню з Рівного без дозволу зняли на відео і порівняли з героїнею російського серіалу Катею Пушкарьовою

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Бойову медикиню з Рівного Ірину Приходько зняли на відео без її згоди, коли та сідала в автобус у центрі міста. Згодом цей ролик опублікували в одному з телеграм-каналів, порівнявши жінку з героїнею російського серіалу “Не народися вродливою” Катею Пушкарьовою. Після скарг на відео його видалили. Автор ролика перепросив жінку.

Про це Ірина Приходько розповіла в коментарі Суспільному.

Фото: Суспільне Рівне

Так, жінку зняли на відео 9 березня. Вона каже, що ролик опублікували без її згоди.

“Я чекала своєї черги, поки водій забере в мене речі в багажник. Минуло більше тижня, і мені написала моя знайома волонтерка: “Я не знаю, чи ви є в тому телеграм-каналі, але, якщо ви хочете його “рознести”, я відео зберегла”. Дивлюсь, а це я: шапочка, моє пальто, окуляри, сонце в очі світить, я ще така примружена, захекана. Згадую, як я доганяла цю маршрутку. Відео супроводжується піснею з відомого серіалу. Двадцять років тому було таке ж відчуття, коли йшов цей серіал, – мене однокурсники часто підколювали”, – поділилася Приходько.

Після того як знайома Ірини надіслала адміністратору телеграм-каналу скаргу, це відео видалили. Згодом парамедикиня сама опублікувала допис із відео на своїй фейсбук-сторінці, де розповіла про цю ситуацію. У коментарях користувачі соцмережі поділилися акаунтом автора відео.

“Я подивилася на сторінку автора відео. Був один ролик з посередньою кількістю переглядів, і він його перезалив через певний час. Відео було підписано: “Виставлено з розважальною метою, не хочу нікого образити”. Питання – розважатися над чим: що я в шапочці чи в окулярах? Людина три години їхала зі мною в маршрутці. Людина не спромоглася зі мною порозмовляти, познайомитись, як максимум – запитати дозвіл, чи можна мене виставити на його сторінці.

На мені не написано, що я бойовий медик, на мені просто написано, що я жінка. Я собі не ставлю за мету комусь подобатися. Це не дає права нікому з мене знущатися, виставляти мене на розвагу для інших”, – наголосила Ірина.

Чоловік, який зняв Ірину без дозволу, відео на своїй сторінці видалив та особисто перепросив Ірину.

Нагадаємо, що жінки частіше, ніж чоловіки, зазнають мови ворожнечі в інтернеті. Зокрема, вони стикаються з образливими висловлюваннями на свою адресу, онлайн-домаганнями й підбурюваннями до сексуального насильства. Також мова ненависті часто спрямована на темношкірих людей, ромів та євреїв. 

Читайте також: Терпіти не можна, долати: що таке мізогінія і як вона стає першим кроком до насильства над жінками

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter