Папі Франциску подарували хрест з осколком російської ракети, який дістали з тіла 13-річної українки

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Міський голова Львова Андрій Садовий у Ватикані передав Папі Франциску хрест з осколком російської ракети, який дістали з тіла 13-річної дівчинки Насті. 

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Фото: ЛМР

Садовий зустрівся з Франциском разом із дружиною Катериною Кіт-Садовою, а також очільником Першого медоб’єднання Львова Олегом Самчуком та керівником управління зовнішньоекономічних відносин і інвестицій ЛМР Сергієм Кіралем

Дерев’яний хрест, який передали Папі, – це подарунок львів’ян. 

“Глава католицької церкви благословив хрест, і тепер він подорожуватиме церквами по світу, щоб закликати всіх вірних молитися за Україну. Ще один такий хрест залишиться в нього, щоб кожного дня нагадувати про ціну, яку платять українці за правду та свободу”, – розповів Садовий. 

Раніше глава Української греко-католицької церкви Святослав під час зустрічі з Франциском передав йому шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як “символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших “міст-мучеників”, а також про те, що схожі шматочки виймаються з тіл військових і цивільних, зокрема дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе щодня”.

Станом на 7 грудня, за даними Офісу генерального прокурора, внаслідок російської агресії загинули 443 дитини, а поранення отримали 853. Львівські лікарі не вперше рятують життя поранених дітей.

Раніше ZMINA вже розповідала історію Святослава, якого врятували після того, як уламок російського снаряда розміром 4 сантиметри пройшов через шию, грудну клітку та застряг у нього в легені. 

Також львівським лікарям вдалося врятувати дівчинку з Миколаєва на ім’я Софія,  якій уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок від лобної ділянки до потилиці. 

Серед врятованих також 11-річний Артем з Харкова, якого поранило, коли він грався на подвір’ї. Обстріл того дня почався без оголошення тривоги, а тому дитина не встигла сховатися. Лікарі відновили хлопцю грудну клітку та праву легеню, а також печінку й органи черевної порожнини. 

Нагадаємо, що рятують львівські медики не лише дітей. У траві до міста доставили оперного співака Сергія Іванчука, якого тяжко поранило, коли він вивозив харків’ян із Салтівки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter