Папа Римський вперше призначив жінку на посаду генерального секретаря губернаторства

Дата: 06 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Папа Римський Франциск вперше призначив жінку на посаду генерального секретаря губернаторства, другого за важливістю управлінського органу Ватикану.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Фото: AP

Посаду отримала 52-річна сестра Рафаелла Петріні, яка має ступінь престижного італійського бізнес-університету. Це призначення знаменує собою спробу Папи виконати обіцянки щодо вирівнювання гендерного балансу. Кілька жінок у департаментах Ватикану вже мають посади, але вони займаються релігійними та соціальними питаннями та мають набагато менший штат співробітників.

Нову посаду Петріні можна порівняти з посадою заступника губернатора штату або заступника мера міста. Губернаторія, що базується у великому палаці в центрі Ватикану, контролює понад 2000 співробітників.

Губернаторство контролює повсякденну роботу Ватикану, включаючи такі департаменти, як поліція, пожежники, служба охорони здоров’я, музеї, технічне обслуговування та офісний персонал.

Раніше пост генерального секретаря обіймав єпископ. Зараз він обіймає найвищу керівну посаду – посаду президента.

Нагадаємо, у лютому поточного року Папа Римський уперше призначив заступницею секретаря Архієрейського синоду француженку Наталі Бекварт.

Бекварт працює в департаменті, який готує великі зустрічі світових єпископів, що проводяться кожні кілька років. Вона також має право голосу в органі, що консультує понтифіка та обговорює спірні питання в католицькій церкві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter