Отара Довженка обрано головою Незалежної медійної ради

Дата: 15 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Головного редактора видання “Детектор медіа” Отара Довженка обрано головою Незалежної медійної ради (НМР), він очолюватиме її найближчі два роки.

Про це пише “Детектор медіа”.

Отар Довженко. Джерело: detector.media

Він замінить на цій посаді медіаюристку Антоніну Черевко, яка мусила скласти повноваження та вийти зі складу НМР, оскільки стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа. Правила роботи в організації не дозволяють сумісництва.

Юристка Центру демократії та верховенства права Тетяна Авдєєва стала новою членкинею НМР.

Отар Довженко – редактор, журналіст, медіатренер і дослідник медіа.

У 2005–2011 роках працював у групі видань “Телекритика”; був заступником шеф-редактора, головредом сайту, керівником проєкту MediaSapiens

У 2018–2021 роках – керівник Центру моніторингу та аналітики ГО “Детектор медіа”.

У 2021–2022 роках – головред онлайн-видання “Детектор медіа”.

У 2012–2018 роках був викладачем Школи журналістики Українського католицького університету, у 2017–2020 роках – співредактор онлайн-видання MediaLab.online Львівського медіафоруму.

Співзасновник медіаконсалтингового бюро Longdog.media. Упорядник збірки “Джинсова свобода”. У 2017–2018 роках працював редактором онлайн-видання “Твоє місто”.

Над моніторинговими дослідженнями українських телеканалів, друкованих та онлайн-видань працює з 2005 року.

Член НМР із грудня 2015-го. Делегований до складу ради Фундацією “Суспільність”.

Членами НМР також є директорка ГО “Детектор медіа” Галина Петренко та оглядач Ярослав Зубченко.

Незалежну медійну раду заснували п’ять провідних медійних громадських організацій – Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, “Інтерньюз-Україна”, “Детектор медіа” та Фундація “Суспільність”. Складається з 15 членів.

Здійснює постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, який розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації в медіа, порушень норм журналістської етики, а також надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим задля вдосконалення ними регулювання в медійній сфері.

Першою головою НМР була шеф-редакторка “Детектора медіа” Наталія Лигачова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter