Особливості безвізу для тих, хто мав відмови у візах – пояснення прикордонної служби

Дата: 30 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Держприкордонслужба роз’яснила, чи можуть стати перешкодою для безвізової подорожі попередні відмови у візах до країн шенгенської зони.

Роз’яснення надано на сторінці Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” в Facebook.

“Старі відмови у візах самі по собі не можуть бути причиною для відмови у в’їзді за безвізовим режимом, однак якщо у вас є відмови у паспорті, ви маєте бути готові до того, що прикордонники можуть перевіряти вас більш прискіпливо, аніж інших подорожуючих. Тому ми рекомендуємо мати при собі всі обов’язкові докази добропорядності: зворотний квиток, доказ підтвердженого проживання та грошове забезпечення”, — йдеться у повідомленні прикордонників.

Водночас, якщо причиною заборони на в’їзд була наявність прізвища мандрівника у шенгенській інформаційній системі і це було зазначено у письмовому поясненні посольства щодо причин відмови у візі, то  ситуація змінюється.

Наприклад,  можлива заборона на в’їзд на певну кількість років, якщо хтось раніше був депортований з ЄС, зокрема через перевищення терміну перебування. Термін заборони обирається щодо кожного порушника індивідуально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter