Організатору вбивства доброволиці Окуєвої повідомили про підозру

Дата: 19 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру в організації вбивства добровольця Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва громадянину Російської Федерації.

Про це повідомили у відомстві. 

Слідчі встановили, що вбивство подружжя Окуєвих замовив 44-річний уродженець Чечні. Задля цього він підшукав на території України кілерів, які в подальшому розстріляли автомобіль. Згодом у поліції Київської області розповіли, що докази у справі правоохоронці збирали, зокрема, на території країн Євросоюзу.

Слідчі вже підготували клопотання щодо доставки затриманого зловмисника до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозру направили до посольства Російської Федерації. Найближчим часом, як запевнили правоохоронці, буде вирішено питання щодо оголошення іноземця в міжнародний розшук.

Нагадаємо, що поліцейські спільно з прокуратурою Київської області затримали учасників злочинної організації, які виконували замовні вбивства. Їх, зокрема, звинувачують у вбивстві чеченської доброволиці Аміни Окуєвої в жовтні 2017 року та замаху на вбивство Адама Осмаєва. Згодом силовики затримали ще одного члена групи – Андрія Кравченка. 

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, до складу злочинної групи загалом входило сім осіб. Частину з них за підозрою у двох убивствах затримали ще у вересні минулого року, а 12 січня правоохоронці затримали саме організатора вбивства Окуєвої.

Як відомо, в жовтні 2017 року в селищі Глеваха під Києвом унаслідок обстрілу загинула Аміна Окуєва. Тоді її чоловік Адам Осмаєв дістав поранення. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter