Організаторам “російської пошти” на базі Укрпошти в Херсоні повідомили про підозри

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні семи учасникам організованої групи повідомили про підозру в пособництві державі-агресору, а трьом з них ще й у колабораційній діяльності за те, що на базі Укрпошти створили так звану “Почту Херсона”. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: kurs.com.ua

Йдеться про так званих голову Херсонської окупаційної військово-цивільної адміністрації, його заступницю, керівницю “федерального державного унітарного підприємства “Пошта Криму” та працівника цієї ж структури, очільника незаконного утворення “державне унітарне підприємство “Пошта Херсона” та працівника цієї ж структури, а також керівницю незаконно утвореного “державного унітарного підприємства “Пошта Таврії”. 

Підозрювані перейшли на бік ворога та активно сприяють окупаційній владі на Херсонщині в забезпеченні поштових, логістичних, фінансових та торговельних потреб.

На базі цілісних майнових комплексів Херсонської дирекції АТ “Укрпошта” вони створили псевдоструктуру – “державне унітарне підприємство “Пошта Херсона”. 

Слідчі кажуть, що підозрювані також спонукають працівників Укрпошти влаштовуватися на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада на Херсонщині назавжди.

Нагадаємо, що українцю, який видає російські паспорти на Херсонщині, загрожує до 15 років ув’язнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter