OpenAI вперше заблокувала розробників бота на основі ChatGPT за зловживання штучним інтелектом у політичній кампанії

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Компанія-розробник ChatGPT OpenAI вперше заблокувала розробників бота на основі ChatGPT за зловживання штучним інтелектом у політичній кампанії, оскільки це порушує правила компанії.

Про це повідомило видання The Washington Post.

Джерело: pixabay.com

Dean.Bot створили підприємці з Кремнієвої долини Метт Крісілофф і Джед Сомерс. Вони ж і заснували комітет на підтримку кандидата в президенти США від Демократичної партії Діна Філліпса.

Бот працював на базі ChatGPT від OpenAI: відповідав на запитання виборців і агітував голосувати за Філліпса. Це стало одним з перших випадків використання технології ШІ у виборчій кампанії.

Проте таке використання заборонено правилами OpenAI, оскільки виборці можуть сприйняти відповіді бота за відповіді реального кандидата в президенти США. Виключень заборони немає, навіть якщо бот містить попередження, що це несправжній Філліпс.

В OpenAI наголосили на тому, що будь-хто, хто використовує технології компанії, має дотримуватися правил використання.

“Нещодавно ми видалили обліковий запис розробника, який свідомо порушував нашу політику використання ШІ, яка забороняє політичну агітацію, а також забороняє видавати себе за іншу особу без її згоди”, – заявили в компанії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні розробили гайд для організацій громадянського суспільства про інструменти штучного інтелекту (ШІ), в якому прокоментували переваги та ризики його використання для громадського сектору.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter