ООН: 1,5 млн жителів Донбасу зіткнулись із загрозою голоду

Дата: 05 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

За два роки збройного конфлікту на сході України 1,5 мільйона людей зіткнулися з загрозою голоду.

Про це йдеться на сайті ООН з посиланням на повідомлення Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), передає “Укрінформ”. ВПП має намір в першій половині цього року щомісяця забезпечувати допомогою 270 тисяч людей серед найбільш вразливих категорій населення.

“Два роки насильства, обстрілів, життя в страху залишили слід в житті тисяч людей на сході України. 300 тисяч українців відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги”, – заявив представник ВПП ООН в Україні Джанкарло Стоппоні.

ООН закликала всі сторони конфлікту забезпечити повний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства.

“Конфлікт все ще триває, і ми повинні зробити все для того, щоб якнайшвидше дістатися цих людей. Ми закликаємо всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства”, – додав представник ВПП.

Також зазначається, що з листопада 2014 року ВПП направила термінову продовольчу допомогу для понад півмільйона жителів сходу України. 370 тисяч осіб отримують від ВПП щомісячні продуктові набори, 180 тисяч – ваучери для покупки продовольства на ринках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter