ООН та Туреччина на один день погодили рух суден із зерном гуманітарним коридором

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

ООН та Туреччина погодили рух суден із зерном гуманітарним коридором на 31 жовтня: з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли 12 суден з 355 тисячами тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Міністерства інфраструктури України

Представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації “зернової угоди”, уточнили в повідомленні.

Згідно з пропозицією Об’єднаного координаційного центру, представники ООН та Туреччини передбачають роботу десяти інспекційних груп для перевірки 40 суден. Така пропозиція була прийнята представниками України, представників РФ поінформували про це.

Серед суден, які вирушили гуманітарним коридором, балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка перебуває на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в межах Всесвітньої продовольчої програми під егідою ООН.

Водночас прохід до українських портів під завантаження дозволено чотирьом суднам, що напередодні пройшли інспекцію Координаційного центру за участю всіх сторін, включно з представниками Росії.

Раніше Мінінфраструктури заявляло про те, що через вихід Росії із “зернової угоди” в портах застрягли 218 вантажних кораблів: 95 уже вийшли з українських портів та очікують на перевірку в Стамбулі, 101 – чекає інспекції, щоб зайти до українських портів, 22 судна чекають на вихід з українських портів.

Водночас Україна не зупиняла рух суден навіть після обстрілу росіянами українських портів. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter