ООН просять відреагувати на порушення міжнародного права в окупованому Криму

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Україна поінформувала генсека ООН про ігнорування Росією міжнародного права, продовження насильницької  паспортизації та інших репресій проти жителів тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний лист постійного представника України при ООН Сергія Кислиці

Сергій Кислиця

“Російська окупаційна адміністрація в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна, продовжує свою штучну кампанію насильницької паспортизації, що є елементом репресивної політики держави-агресора щодо громадян України, які змушені жити в умовах окупації”, – йдеться в листі.

Україна вважає, що примушення жителів півострова отримувати російське громадянство є навмисним і цинічним елементом систематичного тиску на громадян України.

“Якщо ж мешканці Криму відмовляються отримувати російські паспорти, їх штучно обмежують у правах на працевлаштування, медичну допомогу, соціальні та пенсійні виплати, а також у праві володіти власним майном. Відсутність російського паспорта часто стає підставою для примусової депортації та заборони на в’їзд до Автономної Республіки Крим і Севастополя”, – йдеться далі у зверненні до ООН.

Як наголошує Кислиця в листі, Україна зберігає рішучість захищати права й інтереси власних громадян, які проживають у тимчасово окупованому Криму. Водночас українська сторона звернулася до генсека ООН з проханням відреагувати відповідним чином на порушення РФ міжнародного права.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter