Омбудсман – СБУ: Дотримуйтесь прав людини

Дата: 09 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Омбудсман Валерія Лутковська нагадала про права людини й необхідність їх дотримуватися Службою безпеки України. Зокрема, працівникам СБУ слід пройти тренінги та освіжити свої знання з прав людини.

Наразі триває розробка тренінгів щодо запобігання неналежному поводженню та дотриманню стандартів у сфері прав людини в зоні проведення АТО, в яких беруть участь Офіс Уповноваженого, СБУ та швецайрські експерти. Про це сьогодні заявила прес-служба Уповноваженого.

“Наше завдання – сприяти тому, щоб діяльність СБУ стала максимально наближеною до міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини, навіть у складних умовах проведення антитерористичної операції. Саме тому я й ініціювала ще на початку року проведення низки тренінгів для працівників усіх структурних підрозділів СБУ за участю швейцарських експертів”, – зазначила Валерія Лутковська.

Представники Служби безпеки України згодні співпрацювати із Секретаріатом Уповноваженого в обговоренні існуючих проблем в роботі СБУ щодо дотримання прав людини.

“Ми повинні бути відкритими у своїй роботі, і якщо ми втручаємося у права людини, то це має відбуватися у рамках закону і виправдано відверненням терористичних загроз”, – зауважив в.о. керівника штабу Антитерористичного центру Андрій Кравченко.
 
Нагадаємо, 25 травня Україна опинилась в центрі міжнародного скандалу, коли відмовилась допустити делегацію підкомітету ООН проти катувань до неофіційних місць несвободи СБУ.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter