Омбудсман закликав перевезти дітей з навчально-реабілітаційного центру на Львівщині, де з них знущаються вихователі

Дата: 07 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради з прав людини закликав негайно перемістити дітей з навчально-реабілітаційного центру на Львівщині, адже адміністрація знущається з них, що нині підтверджено на відео.

З таким закликом Дмитро Лубінець виступив у телеграмі. 

Скриншот відео “Української правди. Життя”

У центрі, на який учергове звертає увагу Омбудсман, до цього знайшла численні порушення моніторингова група Уповноваженого.

Так, вихованки розповіли психологам, що директор чинив щодо них дії сексуального характеру, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за “погану поведінку”. 

Журналісти “Української правди. Життя” отримали у своє розпорядження від анонімного джерела відео, на якому видно знущання. У ролику видно, як вихователька б’є дитину залізним прутом, а коли остання опиняється на канапі – продовжує завдавати ударів кулаками, зокрема по голові.

Водночас доросла супроводжує свої дії лайкою, за чим спостерігають інші вихованці центру. 

“Задля того щоб вберегти дітей, їх необхідно перемістити із зазначеного закладу. Тому очікую швидких рішень і дієвих кроків від Львівської обласної військової адміністрації та Служби у справах дітей”, – прокоментував відео Лубінець. 

Нагадаємо, що в Україні перевірять усі заклади, де живуть діти, після інциденту зі знущанням з вихованців реабілітаційного центру на Львівщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter