Омбудсман передала турецькому колезі список кримських татар у російському ув’язненні

Дата: 25 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі з Головним омбудсманом Турецької Республіки Шерефом Малкочем передала список з іменами 86 кримських татар, які перебувають у в’язницях РФ і тимчасово окупованого Криму. 

Про це йдеться у повідомленні Людмили Денісової у фейсбуці.

Джерело: Офіс уповноваженої Верховної Ради України з прав людини

Омбудсман звернулася до свого турецького колеги з проханням “сприяти всіма можливими засобами поверненню українських політв’язнів на батьківщину“.

Також Денісова висловила подяку за незмінну позицію президента Туреччини стосовно анексії Криму, а також за допомогу і тиск на країну-окупанта з метою звільнення затриманих кримських активістів.

Своєю чергою Шереф Малкоч пообіцяв посилити співпрацю і допомогу в боротьбі за повернення українських громадян і територій. Також обговорили подальшу взаємодію у питаннях протидії торгівлі людьми“, – йдеться в повідомленні.

Український Омбудсман також мала зустріч з Мевлютом Єні, президентом асоціації журналістів Анталії.

Вони обговорили питання висвітлення в інформаційному просторі Туреччини ситуації в Україні, пов’язаної з незаконною окупацією РФ Криму та частини територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, за даними Офісу Омбудсмана у в’язницях на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей перебуває 296 українців. Ще 125 людей знаходяться у тюрмах окупованого Криму та РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter