Окупанти зносять у Маріуполі школи та дитсадки, які раніше обіцяли відбудувати

Дата: 14 Січня 2023
A+ A- Підписатися
У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області росіяни зносять дитячі садочки та школи, які неодноразово обіцяли відремонтувати. Але цих будівель немає у списах на знесення, які оприлюднює окупаційна адміністрація.
 
Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.
 

“Не лише історичні пам’ятки. Окупанти зносять дитячі садки, школи та будинки дитячої та юнацької творчості, які неодноразово клялись відремонтувати”, – написав Андрющенко.

Він опублікував фото документів з переліком об’єктів для знесення. Ці списки сформовані призначеним росіянами “мером” Маріуполя Костянтином Іващенком та затверджені ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним.

“Що ми бачимо? Правильно – дитячі садки та будівлю дитячої та юнацької творчості… А як же ж “ми все відремонтуємо”? А якщо додати, що саме цих будівель немає в переліку будинків на знесення, які постійно оприлюднює “міністр ДНР”?.. Русня тихо нищить все навколо. Сором’язливо замовчуючи”, – зауважив радник мера.

Росіяни зносять у Маріуполі не лише окремі будинки, а й цілі квартали. Нещодавно, у Приморському районі міста росіяни знесли зруйнований житловий квартал, який раніше самі ж і обстрілювали. Ймовірно окупанти планують облаштувати тут “елітний район” для своїх.

Нагадаємо, кількома днями раніше, у Маріуполі знесли дім з годинником, де свого часу знаходилась студія всесвітньо відомого художника-монументаліста Віктора Арнаутова. 

Фото обкладинки: Павло Кириленко

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter