Окупанти завозять до Херсонської області боєприпаси під виглядом “гуманітарної допомоги” – розвідка

Дата: 23 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Після низки ударів ЗСУ по складах боєприпасів російських військових на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, ЗС РФ маркує воєнні вантажі як “гуманітарну допомогу”.

Про це повідомляє Головне управління розвідки. 

У ГУР зазначають, що до Херсонської області заїхали понад 20 “цивільних” вантажівок КамАз, пофарбованих у білий колір з нанесеними на двері кабін прапорами РФ та символікою політичної партії “Єдіная Росія”.

“Реальний доставлений вантаж – боєприпаси для ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади боєприпасів облаштовують в цивільних будівлях: закладах культури та освіти”, – інформує розвідка. 
 
В органі додають, що одночасно окупанти вводять додаткові обмеження для дислокованих в Херсоні підрозділів через очікуванням обстрілів з боку ЗСУ. Так, зі стройового плацу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ прибрали легкову та вантажну техніку, яка кілька місяців розташовувалась там. Особовий склад розмістився на 1-му поверсі та у підвальному приміщенні, пересувається територією у вечірній та нічний час.
 
Периметр посилено охороняють, виставлено снайперів, які постійно спостерігають за приватними та багатоповерховими будинками, пише ГУР:
 
“У разі виявлення у вікнах місцевих жителів, в квартиру терміново направляється група військових для перевірки мешканців на предмет співпраці з українською спецслужбою (обшук житла, вилучення телефонів, опитування)”.
 
Нагадаємо, що у Херсоні військові РФ викрали з власного дому заступника керівника Головного управління Пенсійного фонду області Сергія Барчука та взяли в полон його рідних.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter