Росіяни викрали заступника керівника Пенсійного фонду Херсонщини прямо з власного помешкання

Дата: 23 Липня 2022
A+ A- Підписатися
У Херсоні військові РФ викрали з власного дому заступника керівника Головного управління Пенсійного фонду області Сергія Барчука та взяли в полон його рідних.
 
Про це повідомила сестра Барчука Надія Дегтяренко.
 
Сергій Братчук. Джерело: фейсбук-сторінка Надії Дегтяренко

“Моя сім’я в заручниках. Мій брат Сергій Барчук, перебуваючи на посаді заступника керівника Пенсійного фонду Херсонщини, з початку окупації, рятуючи цінну приватну інформацію наших громадян, на прохання керівництва сховав у своїй оселі комп’ютери, що є власністю Пенсійного фонду України”, – йдеться у повідомленні.

У коментарі “Суспільному” Дехтяренко уточнила, що невідомі люди у масках та зі зброєю “шукали компромат”.

Із чого можна зробити висновок, що він перебуває під арештом нової влади“, – сказала вона.

Як зазначила жінка, коли Барчук потрапив у полон до загарбників, то перевезти ці комп’ютери у нове, більш безпечне місце, взялись її батько Олексій Барчук, батько Сергія БарчукаАртем з мамою Лідією та друг родини Олег Самотой.

Вже на новому місці взяли в заручники і їх. Херсонців тримають у нелюдських умовах без їжі та води. Спілкування з ними заборонено. На всі питання одна відповідь – погрози зброєю, інформує жінка.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальні провадження щодо викрадення російськими військовослужбовцями трьох жителів Херсонської області. У Бериславі окупанти забрали з дому цивільного чоловіка, а в Новокаховській громаді викрали батьків загиблого учасника АТО.

Херсонщина, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є однією з лідерок за кількістю викрадень в Україні. 

Як відомо, насильницькі викрадення мерів українських міст та активістів можна кваліфікувати як злочини проти людяності, вважають в ОБСЄ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter