Окупанти затримали й вивезли в Донецьк запорізьку журналістку Ірину Дубченко

Дата: 29 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти затримали запорізьку журналістку Ірину Дубченко та вивезли її в Донецьк.

Про це 28 березня повідомив журналіст Яків Носков.

Ірина Дубченко. Фото із соцмереж

За його інформацією, Дубченко звинувачують у підтримці та переховуванні українських військових. Окупантам її нібито здали місцеві жителі.

“Ірі закидають підтримку й переховування українських військових. Як кажуть люди, до того деенерівці розправилися з кількома бійцями ЗСУ, які перебували на лікуванні в місцевому медзакладі. Іру здали місцеві. Наразі її вивезли в Донецьк для проведення “слідчих дій”, – пише Носков.

Дубченко працювала в газеті “Суббота плюс”, “Политсовет”, на сайті “Depo.Запоріжжя”, в інформагенції УНІАН.

Раніше стало відомо про, що в полоні російських окупантів перебуває відомий журналіст, співробітник інформаційної агенції УНІАН у Києві Дмитро Хилюк. Ймовірна причина затримання – спілкування з українськими військовими та правоохоронцями.

З початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список оновлюватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter