Росіяни за нібито співпрацю із ЗСУ запроторили за ґрати на 13 років мешканця окупованої Керчі

Дата: 21 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний верховний суд в окупованому Криму засудив жителя Керчі Владислава Кислякова до 13 років колонії суворого режиму за “державну зраду” та “передавання” даних про ППО біля Кримського мосту.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Незаконно увʼязнений

Кислякову також присудили додаткове покарання – обмеження волі на один рік шість місяців після відбування основного покарання в колонії суворого режиму.

Розгляд кримінальної справи тривав у закритому режимі, оскільки в матеріалах справи є відомості, які російські силовики назвали “державною таємницею”.

За версією російського слідства, у вересні 2023 року Кисляков зібрав і передав через месенджер представнику ГУР дані про місця дислокації засобів протиповітряної оборони збройних сил РФ у Керчі. Їх могли використати для знищення ворожих сил на окупованій території.

Окупанти оприлюднили відео зізнання чоловіка, на якому він розповідає, що вийшов на адміністратора телеграм-каналу руху опору. Учасники цієї групи нібито займалися диверсійною роботою проти РФ. Кисляков нібито зняв місце розташування ППО і скинув відео координатору. Після цього його відразу арештували російські силовики.

Нагадаємо, що севастопольця Андрія Єнюкова ув’язнили на 10 років за нібито намір підпалити склад російської армії та центр для переселенців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter