Окупанти заочно засудили до понад 24 років колонії суворого режиму українського командира Валерія Курача

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий верховний суд на окупованій частині Донецької області заочно засудив командира 79 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Валерія Курача до 24,6 року колонії суворого режиму за оборону України. 

Про це повідомляє слідком РФ.

Полковник Валерій Курач, Фото: Регіональне управління Сил територіальної оборони “Схід” ЗС України

Валерій Курач, позивний “Самара” полковник, командир 79 окремої десантно-штурмової бригади. Захищає Україну від окупантів з 2014 року, разом з підрозділами бригади брав участь у деблокуванні Донецького аеропорту. Зараз перебуває в запасі ЗСУ та є Народним Героєм України.

Незаконний суд в окупованому Донецьку визнав винним українського полковника одразу за 4 статтями кримінального кодексу РФ:

  • замах на вбивство двох і більше осіб, скоєне організованою групою осіб з мотивів політичної та ідеологічної ненависті;
  • вбивство, скоєне суспільно небезпечним способом організованою групою з мотивів політичної та ідеологічної ненависті;
  • навмисне пошкодження чужого майна;
  •  застосування заборонених методів війни.

За версією окупантів, в березні 2019 року Курач віддав своїм підлеглим наказ обстрілювати житлові будинки в селі Саханка Донецької області. В результаті цього обстрілу загинув цивільний, дві будівлі було пошкоджено, переконують російські силовики. Розмір матеріальної шкоди у провадженні вирахували у понад 600 тисяч російських рублів.

Нагадаємо, що так званий верховний суд на окупованій Донеччині присудив 28 і 29 років колонії суворого режиму трьом українським військовослужбовцям – Богдану Потапову, Дмитру Брайку та Ескендеру Кудусову – за нібито розстріл людей та жорстоке поводження з цивільним населенням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter