Окупанти за добу 2576 разів обстріляли Донеччину, пошкодивши 82 цивільних об’єкти

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Протягом минулої доби, 1 липня, російські війська здійснили 2 576 обстрілів на території Донецької області. Внаслідок цього загинули четверо цивільних і ще 27 людей зазнали поранень. Також пошкоджені 82 цивільних обʼєкти.

Про це повідомляють обласна поліція та голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

“Протягом доби армія РФ завдала по регіону 2 576 ударів. Пошкоджені 82 цивільних об’єкти – 60 житлових будинків, адмінбудівлю, підприємства, заклади освіти, магазин, автомобілі, газопровід, лінії електропередач”, – зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що під вогонь ворога потрапили 18 населених пунктів: міста Курахове, Костянтинівка, Селидове, Торецьк, Українськ, селища Курахівка, Нью-Йорк, Північне, села Вовченка, Єлизаветівка, Катеринівка, Комар, Мемрик, Новодмитрівка, Одрадне, Острівське, Суха Балка, Яснобродівка.

Зокрема, по Селидовому росіяни скинули пʼять бомб типів “УМПБ Д-30СН” та “ФАБ-500”, що призвело до загибелі одного цивільного та поранення ще одного. Пошкоджені 22 приватних будинки, підприємства та адміністративна будівля.

Фото: поліція Донецької області

Місто Українськ двічі обстріляли з реактивних систем залпового вогню “Ураган”, у результаті чого загинули двоє мирних жителів та 13 отримали поранення. Руйнувань зазнали 13 багатоквартирних будинків, чотири автомобілі та цивільна інфраструктура.

Правоохоронці повідомили, що внаслідок влучання по будинку в Новодмитрівці загинув один цивільний і були поранені четверо людей, серед яких дитина.

По селу Комар війська РФ завдали два авіаудари, внаслідок чого поранили людину і пошкодили аграрні підприємства.

У Сухій Балці поранені троє людей, у Катеринівці – двоє, по одному постраждалому – у Курахівці та Нью-Йорку.

Також вночі росіяни вдарили по Зарічному, травмувавши цивільну особу та пошкодивши приватний будинок.

Фото: поліція Донецької області

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, що з Торецької громади на Донеччині за три дні спільними зусиллями поліції, парамедиків та рятувальників евакуювали 710 цивільних, серед яких щонайменше 20 дітей. Центр громади – Торецьк – розташований за три кілометри від лінії фронту, тож нині там лишилось усього 5 тисяч мешканців, а загалом у громаді – 10 тисяч. 

Російські військові щодня скидають на населені пункти громади по декілька десятків снарядів. Під вогнем опиняються селища Північне, Щербинівка, Нью-Йорк та Неліпівка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter