Окупанти визнали спалах інфекційного захворювання у Маріуполі

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі серед пацієнтів лікарень є дорослі та діти з інфекційними захворюваннями.

Про це повідомляють у Маріупольській міській раді. 

Скриншот відео

Наявність пацієнтів з такими захворюваннями підтвердив лікар Олександр Лазаренко, який до окупації Маріуполя керував поліклінікою №3.

За його словами, влітку завжди збільшується кількість інфекційних хвороб, особливо кишкової інфекції, але через війну умови для життя в місті погіршились, оскільки немає якісної питної води та обмаль гігієнічних засобів. 

“До війни ми мали повноцінну медичну допомогу та контроль. Зараз у місті відсутні гігієнічні засоби, якісна питна вода. Ще й додається відсутність своєчасної, професійної медичної допомоги. У результаті інфекційні захворювання активно розповсюджуються. Я не виключаю, що вже є випадки захворювання холерою. Тоді як за останні п’ять років у місті не було жодного подібного випадку. Це може призвести до великої кількості летальних випадків серед мирних жителів”, – каже він. 

Початок епідемії холери та дизентерії, викликаної антисанітарією, маріупольські посадовці пророкували вже кілька місяців поспіль. У червні з Маріуполя надходила інформація про щоденні звернення 10–15 людей з діареєю, блюванням та головним болем. 

Нагадаємо, що за оцінками ВООЗ система охорони здоров’я на Сході України через російське вторгнення фактично опинилась на межі краху, а ситуація у Маріуполі від кінця квітня є настільки критичною, що експерти організації вимагали негайного гуманітарного доступу до міста.

Ці заклики залишились без відповіді окупантів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter