Окупанти визнали, що більшість школярів захопленої частини Запорізької області навчаются онлайн в українських школах

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Більшість дітей на окупованій частині Запорізької області навчаються онлайн в українських школах.

Це визнав “сенатор” Ради Федерації РФ від окупованої частини Запорізької області Дмитро Рогозін, пише Центр журналістських розслідувань.

Фото з відкритих джерел

Він також поскаржився російським пропагандистам, що вже третій рік російської окупації тут відчувається кадровий голод у сфері освіти, а захоплені школи стоять напівпорожні.

За його словами, 2022 року по всій території Запорізької області, яку захопили росіяни, було лише 27 тисяч дітей, які ходили до школи.

“Інші взагалі до школи не ходили, вони сиділи вдома на українському інтернеті, здобуваючи освіту дистанційно, тим більше, що звикли в роки пандемії саме до такого неподобства. І до школи їх було не заманити, до російської школи. Це багато про що говорить”, – заявив Рогозін.

За інформацією росіянина, в перший рік окупації в школах за програмою РФ навчалися 27 тисяч українських дітей (15,8%), 2023-го – 37 тисяч учнів (21%).

Рогозін відзначив, що на захопленій частині Запоріжжя працювати на окупантів та викладати за російською програмою зголосилися лише 40% педагогічного складу, що створило тут дефіцит кадрів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що правозахисники закликали Міністерство науки та освіти України зважено підійти до запланованих змін у сфері здобуття середньої освіти в дистанційному порядку. Адже ці зміни призведуть до закриття або скорочення шкіл, які були переміщені та забезпечували дистанційне навчання, зокрема для дітей на окупованих територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter