Окупанти вивозять українських активістів до Криму: їх вдається рятувати завдяки корупції російських силовиків – Джемілєв

Дата: 16 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Активістів, яких військові РФ вивозять з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей до Криму, вдається повернути в Україну завдяки корупції російських силовиків.

Про це сказав лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв в ефірі національного телемарафону, пише УП.

Мустафа Джемілєв. Джерело: censor.net.ua

За його словами, коли постає питання, як вивезти цих активістів, “там трохи нас рятує традиційна російська корупція: нам вдається “викупити” деяких наших співгромадян”.

“Починається від 250 доларів і вище. Залежно від того, з ким домовлятися. Не з усіма це можна. Спочатку треба домовлятися, треба знати, хто там стоїть на посту. Не дуже проста операція. Ну от мені вдалося, до прикладу, викупити сімох людей”, – розповів він.

Джемілєв уточнив, що певний час українських полонених зазвичай тримають під арештом, а потім доправляють углиб Росії. Водночас, за його словами, вже відомо про декілька випадків зникнення викрадених українців безвісти.

Нагадаємо, що Росія імітує підтримку кримських татар війни проти України. Незаконне формування, що називає себе “Управлінням ФСБ Республіки Крим”, зганяє кримських татар на “з’їзд”, щоб створити картинку їхньої підтримки повномасштабної війни РФ проти України, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter