Окупанти побили та викрали з власного будинку мешканця окупованої Каховки Олександра Герчаковського

Дата: 17 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Мешканця Каховки (окупована частина Херсонщини) Олександра Герчаковського окупанти викрали 14 березня 2024 року. Чоловіка вивезли у невідомому напрямку.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Джерело: Центр журналістських розслідувань

За інформацією Центру журналістських розслідувань, близько восьмої години вечора загарбники викрали з власного будинку 40-річного мешканця Каховки Олександра Герчаковського. Перед цим його побили та обшукали будинок. Що саме росіяни шукали, досі невідомо. Так само відсутня інформація щодо причин затримання Олександра.

Потім наказали йому взяти теплі речі й кудись повезли. Наскільки вдалося дізнатися, викрали його представники ФСБ. Нам невідомо, куди його вивезли та де його зараз утримують“, – розповіли джерела ЦЖР.

Олександр Герчаковський народився 16 березня 1984 року в селі Станіслав Херсонського району. Чоловік довгий час мешкав у місті Каховка та працював у будівельному магазині відомої на Півдні мережі.

Нагадаємо, російські окупанти затримали колишнього головного редактора сайту “Новий Візит” Геннадія Осьмака за доносом. Згідно з інформацією з джерел, що контролюють окупанти, Осьмака звинувачують в “участі у незаконному збройному формуванні”. Вони стверджують, що він начебто був “штатним піарником” неіснуючого “Кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана” та підтримував водну блокаду окупованого Криму.

Силовики також перевіряють ймовірну причетність українського журналіста до роботи на СБУ, пишуть окупаційні ЗМІ. 

Осьмаку загрожує до 15 років ув’язнення, але цей термін може збільшитися.

За повідомленнями пропагандистських ресурсів, після окупації Генічеська 24 лютого 2022 року Осьмак нібито відійшов від справ, отримав російський паспорт і згодом був затриманий за доносом. 

12 березня 2022 року Геннадій Осьмак оголосив про те, що припиняє свою діяльність як головред сайту “Новий Візит”, про це повідомляв сайт “IPC-Південь”.

У фейсбуку чоловік тоді написав, що “вимушений повідомити, що від сьогодні я не маю відношення до роботи сайту “Новий Візит” та до інформації, яка там буде розміщуватися”. Відтоді звʼязку з Осьмаком не було. Зараз його сторінка у соцмережі закрита.

За даними Інституту масової інформації, після вказаного допису Осьмака сайт “Новий Візит” протягом деякого часу не працював. Наприкінці березня 2022 року там почали з’являтися публікації про діяльність місцевих окупаційних органів влади. Так, на початку квітня 2022 року там повідомили про призначення окупаційного “виконувача обов’язків голови” Генічеська Андрія Клочка. Через два тижні сайт вимкнули, відтоді він не працює.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter