Окупанти викрали начальника служби охорони навколишнього середовища Запорізької АЕС

Дата: 18 Липня 2022
A+ A- Підписатися

17 липня російські військові викрали Ігоря Квашніна, начальника служби охорони навколишнього середовища тимчасово захопленої Запорізької атомної станції в Енергодарі. Зараз його місце перебування не відоме.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Фото: Getty Images

“Вчора, 17 липня, загарбники захопили й вивезли в невідомому напрямку начальника служби охорони навколишнього середовища Ігоря Квашніна. На даний момент його місце знаходження не можливо встановити”, – написала НАЕК “Енергоатом”.

Також у повідомленні зазначається, що на захопленій російськими військовими Запорізькій атомній електростанції загарбники дестабілізують ситуацію і вдаються до нових методів терору. 

“Нагадаємо, служба відповідає за безпеку навколишнього середовища АЕС, тобто відсутність забруднення будь-якими речовинами, включаючи радіоактивні.

Вочевидь, наступним кроком окупантів стане чергова провокація. Тож не втрачайте пильності та пам’ятайте: Енергодар та ЗАЕС – це Україна”, – підсумували в пресслужбі.

Раніше ZNINA писала, що на Запорізькій АЕС російські окупанти готують провокацію, щоб звинуватити українських працівників станції у зберіганні зброї на її території. 

Під цим приводом окупанти наполягають на осушуванні охолоджувальних басейнів для перевірки його чаш та зупиненні насосів, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter