Окупанти викрали депутата Запорізької облради Віктора Дудку

Дата: 08 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селищі Михайлівка Запорізької області 6 квітня російські окупанти викрали депутата обласної ради Віктора Дудку.

Про це повідомила голова облради Олена Жук на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: zor.gov.ua

Інформацію про викрадення підтвердили дружина та дочка депутата.

“Це ганебний і, на жаль, не перший злочин окупантів проти мирного населення, представників органів влади й місцевого самоврядування. У населених пунктах області, які опинитися під окупацією, склалася жахлива ситуація, російські загарбники залякують та грабують місцевих жителів, обстрілюють житлові будинки, знищують мережі електропередач та газопостачання, блокують можливість евакуації та доставки гуманітарної допомоги”, — написала Жук.

Вона наголосила на тому, що місцева влада робить усе можливе для порятунку жителів області, опору російським окупантам та засудження їхніх ганебних злочинів проти громадян України.

7 квітня стало відомо, що на Херсонщині в селі Осокорівка напередодні його визволення від російських окупантів військові РФ викрали старосту села Сергія Кунця.

З початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список оновлюватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter