Окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО як гарматне м’ясо, щоб виявляти вогневі позиції ЗСУ – розвідка

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО як гарматне м’ясо для виявлення вогневих позицій Збройних сил України. 

Про це повідомляють в офіційному телеграм-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Фото з телеграм-каналу ГУР

Так, у повідомлення йдеться, що російські окупанти активно “мобілізують” чоловіче населення на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій та Луганській областях. Сформовані таким чином підрозділи, зазначають у дописі, вирізняються вкрай низькою бойовою підготовкою, дисципліною та моральним станом. 

Зі слів самих “мобілізованих”, яких цитує розвідка, російське командування використовує їх в якості “живця”. Тобто, як передовий ешелон розвідки боєм. Підрозділи відправляють на військових автомобілях до лінії зіткнення, ігноруючи високі втрати. І таким чином визначають розташування вогневих позицій ЗС України.

“Один з таких підрозділів, що мав у своєму складі 250-300 осіб, 16-17 березня втратив близько 200 “мобілізованих” на Миколаївському напрямку. Рештки підрозділу, що повернулися до Херсонської області, абсолютно деморалізовані та відмовляються від подальшої участі в бойових діях”, – зауважують у повідомленні розвідки.

Раніше у ГУР повідомили, що окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з “Л/ДНР” і спалюють тіла росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter