Окупанти відпустили священника Чудиновича, викраденого в Херсоні

Дата: 31 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні загарбники відпустили викраденого священника Православної церкви України Сергія Чудиновича.

Про це він сам повідомив у фейсбуці ввечері 30 березня.

“Мене щойно відпустили. Усім хто молився за мене, дякую!”, – написав Сергій Чудинович, а також оприлюднив відеоролик, де вчергове подякував усім, хто за нього молився. 

Сергій Чудинович – настоятель церкви Пресвятої Богородиці, відомий у Херсоні громадський діяч та волонтер. Його викрали зранку 30 березня просто із церкви, в якій перебували люди. 

Нагадаємо, у вівторок, 29 березня, в центрі Львова відбулась акція в межах міжнародної кампанії #TheTaken, яка покликана привернути увагу світу до викрадених російськими окупантами українців на тимчасово захоплених територіях і домагатися їхнього звільнення.

Станом на цю дату Центр прав людини ZMINA задокументував близько 30 випадків насильницького зникнення громадських активістів, журналістів та представників муніципальних органів, що відбулися на тимчасово окупованих російськими військами територіях і в українських містах, які залишаються в облозі.

Кампанію #TheTaken підтримала низка світових політиків і знаменитостей, серед яких британський мільярдер Річард Бренсон, історики Тімоті Снайдер і Френсіc Фукуяма, голови британського та шведського МЗС Ліз Трасс і Карл Більдт та інші. На своїх сторінках у твіттері вони закликали російську владу звільнити затриманих українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter