Окупанти відправляють дітей з Приморська в табори до Мурманська – журналістка

Дата: 23 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Окупанти відправляють дітей з Приморська Запорізької області в табори за декількома напрямками, зокрема до Мурманська та Чувашії (РФ).

Про це повідомила журналістка “Громадського радіо” Аліса Сисоєва.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як розповіла вона, існує декілька напрямків, куди вивозять дітей. Наприклад, з Мелітополя – у Краснодарський край у табори “Юнармії”, де дітей навчають історії Росії та управляти дронами.

“З Приморського району 350 дітей окупанти відправляють у літні табори до Мурманська. Таким чином ці діти стали учасниками державної програми РФ, що називається “Дети Арктики”, – уточнила журналістка.

Ще одним популярним напрямком в окупантів є Волгоградська область. За даними медійниці, туди вони відправили 2,5 тисячі школярів з окупованих територій Запорізької області, Херсонщини, Луганщини та Донеччини.

Найбільш далекий напрямок, куди відправляють українських дітей, – це Чувашія, наголосила Сисоєва.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за даними Національного інформаційного бюро станом на червень 2024 року відомо про 23 711 дітей, яких депортували до Росії з окупованих територій.

Повернути в Україну вдалося 610 дітей. З 2 357 дітьми встановлений зв’язок. Де зараз перебувають ще 20 тисяч дітей, невідомо, розповів Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Артур Добросердов

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter