Окупанти вдруге затримали Арсена Джеппарова: політв’язень лише навесні вийшов з колонії

Дата: 26 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму, в селі Краснокам’янка в районі Ялти, силовики затримали та відвезли в невідомому напрямку двох кримських татар – Еміля Назарбекова, чоловіка сестри політв’язня Рефата Алімова, та Арсена Джеппарова, який вийшов з колонії, де відбув сім років, лише навесні цього року.

Про це пише “Кримська солідарність”.

Арсен Джеппаров

Обох чоловіків затримали вдень 26 вересня. До другої години Назарбекова привезли до будинку. Поліцейських було семеро: троє в масках і четверо без них. Також було двоє понятих. Протокол про слідчі дії зачитали лише Емілю.

Силовики оглянули кімнати, зазирнули до всіх шаф. Вони заявили, що нібито шукають наркотики та зброю.

Після цього вони змусили кримського татарина підписати протокол та відвезли в невідомому напрямку. Повідомити знайомим телефоном, до якого відділу його везуть, Еміль не зміг, оскільки йому заборонили. Сім’я затриманого не знає, де він перебуває зараз (дані на 20:30 за київським часом).

Джеппарова затримали вдень близько трьох годин, коли він підійшов до місцевого магазину. До чоловіка під’їхала машина, Арсена скрутили, повалили на землю та приставили зброю до голови.

Затримання силовики знімали на камеру, потім заштовхали Джеппарова в машину. Де зараз перебуває Арсен – невідомо.

Нагадаємо, що Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 12 листопада 2019 року засудив до ув’язнення в колонії суворого режиму шістьох фігурантів ялтинської справи “Хізб ут-Тахрір”. Згідно з рішенням суду, Мусліма Алієва засудили до 19 років ув’язнення, Інвер Бекіров дістав 18 років, Емір-Усеїн Куку – 12 років, Вадим Сірук – 12 років, Арсен Джеппаров – сім і Рефат Алімов – вісім років. 25 червня 2020 року Військовий апеляційний суд міста Власиха Московської області (Росія) лишив вирок чинним

У квітні 2023 року Джеппаров вийшов на волю після відбування незаконного покарання в башкирській ВК №16 у Салаваті.

За час ув’язнення здоров’я чоловіка погіршилося, він схуд на 20 кілограмів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter